StartVoorpaginaUitnodiging tot het deelnemen aan het congres ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van de Vereniging Basisinkomen Inloggen

De Vereniging Basisinkomen heeft het genoegen u uit te nodigen voor de viering van haar 25ste verjaardag op 29, 30 en 31 januari 2016 in Stayokay Maastricht, Maasboulevard 101, 6211 JW .

Debat en feest
De laatste tijd roept de definiëring van het begrip ‘basisinkomen’ vragen op door het gebruik van de term met een verschillende betekenis door uiteenlopende groepen als activisten, burgers, leden van gemeenteraden, wetenschappers, politici, opinieleiders. Ook de opkomst van allerlei initiatieven en experimenten rondom het basisinkomen ontneemt soms het zicht op een heldere omschrijving.

De viering van de 25ste verjaardag willen we daarom aangrijpen om op een paar kwesties – die niet alleen relevant zijn voor de Nederlandse situatie maar ook voor BIEN en UBIE eens wat dieper in te gaan.

Het betreft voornamelijk vragen over de voor- en nadelen van de invoering van een gedeeltelijk basisinkomen en vragen rond verwachtingen en beperkingen van de proefprojecten en experimenten met een “basisinkomen”. We hopen een interessant programma te bieden door deze problematiek uitgebreid te bespreken in een brede, internationale setting.

Alle vrienden in Nederland en daarbuiten nodigen wij daarom uit mee te doen aan de discussies en de andere activiteiten, zodat wij van deze dagen een echt feestelijk en internationaal evenement kunnen maken. We hebben het volgende programma samengesteld:

29 januari
Deze middag staan de leden van onze vereniging in het zonnetje. De voertaal is dan ook Nederlands.
‘s Avonds is er een gemeenschappelijk diner in de vorm van een lopend buffet. Aansluitend is er Salsa-avond* met volop gelegenheid om te dansen.

30 januari
Deze dag staat in het teken van een internationaal congres waarbij de voertaal Engels zal zijn.
Alle UBIE- en BIEN-leden zijn van harte welkom, evenals alle leden van onze vereniging. De vraag “Wat heeft een gedeeltelijk basisinkomen te bieden?” is overdag het hoofdthema. Guy Standing, Philippe van Parijs, Enno Schmidt en Sjir Hoeijmakers zullen elk een korte introductie verzorgen. Na de presentaties is er voldoende gelegenheid voor vragen en discussie.

‘s Avonds is er een debat naar aanleiding van de actualiteit met als onderwerp “Beloftes en beperkingen van de proefprojecten en gecontroleerde experimenten. Wat zijn de uitdagingen?” We zien uit naar een levendige uitwisseling van argumenten en standpunten tussen de inleiders en de deelnemers aan het debat.

31 januari
Vijfentwintig jaar geleden, op deze zelfde dag, werd onze vereniging opgericht. Laten we dit feit vieren met “De verhalen die we vertellen”. Erica Scott, Sérgio Alvès en Wiebke Fercho zullen een vergelijkende studie presenteren naar de onderliggende waarden in de tekst van het Europees Burgerinitiatief van 2013 en de belevingswereld van de inwoners van de Europese Unie. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Hoe construeer je een verhaal dat recht doet aan de waarden die onder de bevolking leven en dat tevens bijdraagt aan een strategie die de samenleving meer duurzaam kan maken?

Aansluitend is er een UBIE werkconferentie die open staat voor iedereen. Uiteraard zijn alleen UBIE leden bevoegd om definitieve besluiten te nemen.

Stayokay Maastricht
Al deze activiteiten zullen plaatsvinden in Stayokay Maastricht.

De keuze voor deze locatie is gedaan omdat Maastricht een Europees georiënteerde stad is met een rijke geschiedenis in een prachtige omgeving. Dit hostel biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, te praten, eten en slapen onder één dak tegen lage kosten. Stayokay Maastricht is uitstekend bereikbaar. Het ligt op 5 minuten lopen van het historische centrum en van station Maastricht Centraal.
Via deze link kunt u de uitgebreide Stadsgids Maastricht 2014 downloaden.

Overnachten?

U kunt uw overnachting(en) reserveren bij twee aantrekkelijk geprijsde mogelijkheden: StayOkay Maastricht en het Kaboom Hotel. Beide bieden een korting voor deze gelegenheid:

1. Stayokay Maastricht: we hebben een optie op alle kamers tot eind november 2015. Na afloop van deze periode kan niet gegarandeerd worden dat u hier nog een kamer zal vinden. (Kortingscode“STAY2015MAA”).

2Hetzelfde geldt voor het Kaboom Hotel (kortingscode “VBIN”)

Als u geen gebruik wilt maken van deze mogelijkheden kunt u zich wenden tot de VVV in Maastricht voor andere opties.

* Op vrijdagavond van 19.00 tot 19.30 uur is er voorafgaande aan de salsa-avond de mogelijkheid om een salsa introductiecursus te volgen.

  • Deelnamekosten voor het congres zijn € 5,00
  • De salsales kost € 3,00
  • Koffie en Thee in de pauzes zijn gratis.


Wij hopen velen te kunnen verwelkomen in de Stayokay Maastricht, Maasboulevard 101, 6211 JW (tel+31(0)437501790).

Kijk op http://basisinkomen.org voor verder informatie over het programma, inschrijving en reismogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.

WordPress Login Beveiligd met Clef