Startalgemene documentatieRollen in WordPress Inloggen

Standaard WordPress rollen

Beheerder/Administrator – De beheerder is de admin van de website, dit betekent dat hij alles kan doen.

Redacteur/Editor – Kan berichten van zichzelf maken, bewerken en publiceren, maar kan ook andermans berichten bewerken (= wijzigen en verwijderen).

Auteur/Author – De auteur kan berichten maken, bewerken en publiceren, maar niet andermans berichten.

Schrijver/Contributor – Als schrijver kun je berichten maken, maar je kan deze niet publiceren. Dit doet de beheerder of redacteur. Schrijver kan eigen gepubliceerde berichten niet bewerken.

Abonnee/Subscriber – Een lid van je site, kan niet meer dan een gast (= iedereen die niet is ingelogd), maar hoeft niet elke keer gegevens in te vullen om te reageren.

NB: Naast deze rollen kent WordPress tevens bij ieder bericht een ‘auteur’. Deze heeft geen enkele relatie met de rol Auteur/Author. De auteur van een bericht wordt standaard gevuld met de gebruikersnaam van degene die het bericht voor het eerst maakt (en die dus minstens de rol Schrijver/Contributor heeft), en kan altijd (tijdens wijzigen van het bericht) vervangen worden door enige andere gebruikersnaam.

Events (All-in-One Event Calendar by Time.ly)

Abonnee, Schrijver kunnen niets met events (behalve op de site zelf bekijken, zoals gasten), overige standaard WordPress rollen kunnen er alles mee, met dien verstande dat Auteur alleen eigen events kan bewerken.

Toegevoegde rol Events Contributor kan alleen eigen events maken/bewerken, niet publiceren. In status ‘gepubliceerd’ niet bewerken.

Events zijn dus te vergelijken met Berichten binnen de standaard WordPress rollen, waarbij Schrijver/Contributor is vervangen door Event Contributor.

Reacties zijn gesloten.

WordPress Login Beveiligd met Clef